Blog

Makalelerimizin değerlendirmesi siz ziyaretçilerimizle mümkün.

Bluetooth 5 hayatımızda ne değiştirecek?

Xperia XZ Premium ve Galaxy S8 modelleri Bluetooth 5 teknolojisiyle geliyor. Peki, bir önceki nesle göre Bluetooth 5 teknolojisinin avantajları neler?


Uzun süredir akıllı telefonlarda ve diğer elektronik cihazlarda Bluetooth 4.2 Teknolojisini kullanıyoruz. Ancak geçtiğimiz aylarda tanıtılan Bluetooth 5 teknolojisi artık yavaş yavaş hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Örneğin son dönemde tanıtılan Xperia XZ Premium ve Samsung Galaxy S8 modellerinde Bluetooth 5 kullanılıyor.

Peki Bluetooth 5 teknolojisi neler getiriyor?

Daha yüksek hız, geniş kapasite ve daha fazlası

Bluetooth 5 ile gelen dört önemli konu başlığını bu videoda anlattık. Dilerseniz videonun yazılı içeriğine de aşağıdan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

Bluetooth 5 ile gelen önemli yenilikler aslında dört ana başlıkta toplanıyor. Bunlardan ilki ise tabii ki hız. Yeni standart, bir önceki 4.2 teknolojisine göre iki kat daha hızlı. Yani bir başka deyişle bir dosya transferi yaparken bugüne kadar 5 dakika bekliyorsanız, artık 2.5 dakika bekleyeceksiniz.

Bir diğer önemli iyileştirme ise kapsama alanı. Bluetooth 5 ile birlikte kapsama alanı dört kat artıyor. Artık çok daha uzak mesafelerde dahi, bağlantı kopmadan devam edebilecek. Üçüncü geliştirme ise "WiFi Coexistence" olarak anılan ve Bluetooth 5 teknolojisinin diğer kablosuz ağlardan etkilenmeden daha verimli bir şekilde çalışabilmesini sağlayan geliştirme.

Son olarak Bluetooth 5 ile beraber yayın mesaj kapasitesi de 5 kat artıyor. Bu da temelde daha verimli ve sağlıklı bir bağlantı anlamına geliyor.

 

Kaynak



SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ


Mehmet Furkan CIBIL

Yazılım Uzmanı

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir

Corona virüsü belirtileri nelerdir;

  • Kuru Öksürük: Corona virüs kişilerde direk alt ve üst solunum yolunu etki

    Devamı...

HAARP projesi nedir? HAARP projesi deprem yaratır mı?

HAARP projesi nedir? HAARP projesi deprem yaratır mı?

iştirir mi? İşte HAARP projesi ile ilgili bilmeniz gerekenler...

 

HAARP projesi Türkçe'de Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı anlamına geli

Devamı...

Microsoft, Paint i sonlandırıyor!

Microsoft, Paint i sonlandırıyor!

güncellemesinde bulunmayacak!

Geçmişten günümüze birçok kişinin çocukluk anılarını süsleyen temel grafik düzen

Devamı...

Makale Hakkında Ne Düşünüyorsun ?

Hakkımızda

0 yılında doğdu. Ziyaret ilköğretim okulu, Amasya Atatürk Lisesi’nde 2 yıl okudu. Lise son sınıfı Konya Karapınar Lisesi’nde okuyarak buradan mezun oldu. Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümünden hazırladığı Analitik Bütçe ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe tezi ile birlikte Bölüm birincisi olarak mezun oldu. Hale

Adres

Zeyve Yazılım
Bedestenlioğlu Mah. Beştaş 6.Sk.
P: 5432216443