Blog

Makalelerimizin değerlendirmesi siz ziyaretçilerimizle mümkün.

HAARP projesi nedir? HAARP projesi deprem yaratır mı?

izemli HAARP projesi nedir? HAARP projesi depreme sebep mi oluyor? İyonosfer araştırmaları için kullanılan HAARP projesi hava olaylarını değiştirir mi? İşte HAARP projesi ile ilgili bilmeniz gerekenler...

 

HAARP projesi Türkçe'de Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı anlamına gelir. Dünya atmosferinin iyonosfer tabakası ile ilgili araştırmaları yapmak için 1993 yılında ABD'nin Alaska eyaletine bağlı Gakona kentinde kurulmuştur.

HAARP projesi ABD Hava Kuvvetleri, ABD Donanması,Alaska Fairbanks Üniversitesi ve Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı DARPA tarafından finanse edildi.

HAARP projesinin amacı iyonosfer tabakası ve radyo iletişim ve gözetleme için iyonosferik zenginleştirme teknolojisi geliştirme potansiyelini araştırmaktı.

HAARP projesinin en çok ön plana çıkan parçası yüksek frekanslı bantta çalışan yüksek güçlü radyo frekans verici tesisidir. Tesis iyonosfer araştırmaları için kullanılır.

HAARP projesinin faaliyetleri Mayıs 2013 itibari ile geçici olarak durdurulmuştur. Mayıs 2014'te de bir yıl süre ile kapalı olacağı duyurulmuştur. Ağustos 2015 itibari HAARP projesi tesisi Alaska Fairbanks Üniversitesi'ne devredilmiştir.

HAARP projesi ile ilgili çok sayıda komplo teorisi bulunmaktadır. Bu teoriler HAARP projesinin hava olaylarını değiştirme ve depremler oluşturma gibi ilginç özelliklere sahip olduğu ile ilgilidir.

HAARP projesi depremleri tetikler mi? HAARP projesi hava olaylarını kontrol mu ediyor?

1996 yılında Amerikalı bilim insanı Rosalie Bertell HAARP projesinin bir silah gibi kullanıldığı konusunda uyarmıştır. Kanadalı ekonomist ve yazar Michel Chossudovsky yayınladığı bir kitabında HAARP projesinin sel, fırtına, kuraklık ve deprem gibi doğal felaketlere yol açabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu iddia eden kanıtlar sunmuştur.

HAARP projesinin İran, Pakistan, Haiti, Türkiye, Yunanistan ve Filipinler'de doğal felaketlere ve bazı ruhsal hastalıklara sebep olduğu iddia edilmektedir.

Angels Don't Play This HAARP adlı kitabın yazar Nick Begich, HAARP projesinin depremleri tetikleyebileceğini, üst atmosferde hava olaylarını değiştirebileceğini ve hatta zihin kontrolü silahı olarak görev görebileceğini ileri sürdü.

Bir Rus askeri dergisi iyonosfer tabakasında testler yapmanın Dünya'nın manyetik kutuplarını tersyüz edebilecek elektron hasarına yol açabileceğini yazdı.

Alaska Devlet Yasama Organı ve Avrupa Birliği Parlamentosu HAARP projesinin çevreye olan etkileri ile ilgili oturumlar düzenledi.

Minnesota eyaleti eski valisi, eski profesyonel güreşçi ve komplo teorisyeni Jesse Ventura HAARP projesinin zihin kontrolü ve hava olayları düzenleme amaçlı kullanıp kullanılmadığı hakkında bazı sorular yöneltti. Ventura, HAARP projesi tesisine girmeyi talep etti fakat talebi ABD Hava Kuvvetleri tarafından reddedildi.

Fizikçi Bernard Eastlund, HAARP projesinin kendi buluşları temelli çalışan bir tesis olduğunu,  hava olaylarını yönetebildiğini ve uyduları devre dışı bırakabildiğini iddia etti.

HAARP projesi ayrıca dünyanın çeşitli yerlerinde duyulduğu iddia edilen düşük frekanslı uğultuların sebebi olarak da gösteriliyor.

Türk bilim insanı Ümran Savaş İnan HAARP projesi ile ilgili komplo teorilerinin tümünün yersiz olduğunu, gezegenimizin hava sistemini değiştirebilecek güce sahip olmadığımızı, HAARP tesisinin ışın saçma gücü çok yüksek olsa da şimşek çakma ile kıyaslandığında oldukça küçük bir güç olduğunu ve dünya üzerinde saniyede 50 ila 100 şimşek çaktığını belirtmiştir.

KAYNAK



SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ


Mehmet Furkan CIBIL

Yazılım Uzmanı

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir

Corona virüsü belirtileri nelerdir;

  • Kuru Öksürük: Corona virüs kişilerde direk alt ve üst solunum yolunu etki

    Devamı...

Microsoft, Paint i sonlandırıyor!

Microsoft, Paint i sonlandırıyor!

güncellemesinde bulunmayacak!

Geçmişten günümüze birçok kişinin çocukluk anılarını süsleyen temel grafik düzen

Devamı...

Wordpress eklentisinde açık keşfedildi!

Wordpress eklentisinde açık keşfedildi!

Peki zafiyetten etkilenmemek için ne yapmalı?

 

Wordress, internetteki neredeyse her 5 sitenin birisinde kullanılan küresel bir platform. Z

Devamı...

Makale Hakkında Ne Düşünüyorsun ?

Hakkımızda

0 yılında doğdu. Ziyaret ilköğretim okulu, Amasya Atatürk Lisesi’nde 2 yıl okudu. Lise son sınıfı Konya Karapınar Lisesi’nde okuyarak buradan mezun oldu. Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümünden hazırladığı Analitik Bütçe ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe tezi ile birlikte Bölüm birincisi olarak mezun oldu. Hale

Adres

Zeyve Yazılım
Bedestenlioğlu Mah. Beştaş 6.Sk.
P: 5432216443