Blog

Makalelerimizin değerlendirmesi siz ziyaretçilerimizle mümkün.

İSLAM MEDENİYETİ

İSLAM MEDENİYETİ'NİN YENİDEN İNŞASINA DAİR: BİLİNÇ İNŞASI


PUSULA

Bir sabah uyanıp bakıyoruz, dünya bambaşka bir yer olmuş ,cehalet ,zulüm ve ötekileştirmenin yerini ''yeniden diriliş'' ışığı almış, ne cadılar avlanıyor ne fikirler öldürülüyor.. bir dolu duygu bir o kadar düş birbirini kovalıyor. '' Şimdi güneşin altındaki yerimizi alma zamanı'' diyen Aliya'yı tanıyan ''düşünce özgürlüğü tüm kötülüklerin anasıdır'' diyen Adolf Hitler'den korkmaz.Olimpos, Himalaya'lara tırmanmış bir idrake sevimli gelecektir. Yeşilırmak, Dicle, Fırat'ı geçmiş şuur Ganj'ı aşarken yorulmaz. Nihayetinde Descartes, Gazali'nin yansımasıdır. Rabbani ile Marx'ı ayıran şey birbirine bıraktığı boşluğu doldurmasıdır. Selimiye kubbesi kadar geniş sanat zevki olan toplum Gotik kuleleri de gönlüne sığdırabilir. Itri'yi bilen, Mozart karşısında dik durur.İbrahim Çallı ile dolaşan ruhlar Van Gogh'un renkleriyle dinlenir. Muhammed (a.s) anlayan, İbni Rüşt ve Gazali arasındaki gerilimi giderecektir.

Korkma! Ali Şeriati'nin bilinç inşasını hıfzedersen, Ahmet Kaya'nın özgürlük melodileri ürpertmez seni.Şarj kablosunun yüzdesi kadar özgür, batarya yüzdesi kadar huzurlu olan insanlık, beyaz cüce(ölü yıldız) den farksızdır. Sen Müslümansın.. Vatika'nın tüm altınları dökülse önüne ne farkeder.. Sen emre uyup okçular tepesini terketmeyeceksin.. Ey Allah'ın yeryüzündeki halifesi ! Özgür düşün, Dik dur! 



SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ


Fatma Hatice CIBIL

İlahiyat öğrencisi, araştımacı, yazar, blogger

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

İnsanın Dört Zindanından Notlar.

İnsanın Dört Zindanından Notlar.

tı bulmuş ve bir sosyolog gözüyle incelediği toplumlardan nadide fikirleri bize aktarmıştir. Kitabından aldığım notlardan kesitleri sizlerle paylaşıyorum. Merhuma ithafen.. 

&

Devamı...

Makale Hakkında Ne Düşünüyorsun ?

Hakkımızda

0 yılında doğdu. Ziyaret ilköğretim okulu, Amasya Atatürk Lisesi’nde 2 yıl okudu. Lise son sınıfı Konya Karapınar Lisesi’nde okuyarak buradan mezun oldu. Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümünden hazırladığı Analitik Bütçe ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe tezi ile birlikte Bölüm birincisi olarak mezun oldu. Hale

Adres

Zeyve Yazılım
Bedestenlioğlu Mah. Beştaş 6.Sk.
P: 5432216443